MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
86 mg magnezu/100 g ugotowanych...
fot. bigfatcat/pixabay.com

W czym jest magnez? Te produkty to najlepsze źródła tego niezbędnego pierwiastka! Zobacz, co jeść, by uniknąć niedoborów magnezu

Nasiona soi

86 mg magnezu/100 g ugotowanych
(suche: 280 mg/100 g)

W tej samej porcji:
tempeh: 81 mg
fasola czarna: 70 mg (sucha: 171 mg)
fasola biała: 63 mg (sucha: 190 mg)
fasola mung: 48 mg (sucha: 189 mg)
fasola czerwona: 45 mg (sucha: 138 mg )
tofu miękkie: 30 mg

Zobacz również

Gdy żar leje się z nieba, ochłodę znajdziecie w Kinie Kolory

NOWE
Gdy żar leje się z nieba, ochłodę znajdziecie w Kinie Kolory

Już w najbliższy piątek Piknik "Razem dla Kazia". Mnóstwo zabawy w szczytnym celu!

NOWE
Już w najbliższy piątek Piknik "Razem dla Kazia". Mnóstwo zabawy w szczytnym celu!

Polecamy

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Bezproblemowe ciasto z agrestem według przepisu sąsiadki. Zrobisz je na oleju

Bezproblemowe ciasto z agrestem według przepisu sąsiadki. Zrobisz je na oleju