5 z 16
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jeżeli po gotowaniu pozostały nam jakieś otwarte konserwy,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/dd/87/642437a5b227f_o_large.jpg)
fot. Towfiqu barbhuiya/Unsplash
Trzymasz pomidory w lodówce? To błąd. Oto 15 produktów, których nie należy przechowywać w chłodziarce
Tego nie przechowuj w lodówce: otwarte puszki
Jeżeli po gotowaniu pozostały nam jakieś otwarte konserwy, lepiej nie wkładać ich do lodówki razem z puszką. Metal może reagować z tlenem i powodować nieprzyjemny smak. Jeśli z blaszanego opakowania rozpuści się zbyt dużo cynku, przy późniejszym spożywaniu zawartości mogą ucierpieć nawet nerki. Dlatego po otwarciu puszki najlepiej przelewać resztki do pojemnika przeznaczonego do tego celu.