Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
12 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ponieważ czas w negatywny sposób oddziałuje na wartość...
fot. Antonio Truzzi/123RF

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Nieprawidłowe przechowywanie

Ponieważ czas w negatywny sposób oddziałuje na wartość odżywczą pokarmów, należy przechowywać je w odpowiedni sposób. Optymalnym rozwiązaniem jest zapakowanie resztki obiadu lub gotowanych warzyw do szczelnego – najlepiej szklanego – pojemnika i umieszczenie go w lodówce, albo w zamrażalniku. Świeże warzywa pokrojone na surówkę najlepiej byłoby zjeść do kolejnego posiłku tego samego dnia. Można też zalać je sosem przygotowanym z jogurtu i oliwy, który stworzy barierę chroniącą kawałki przed działaniem światła i tlenu.

Zobacz również

Skrót meczu Ruch - Lech. Tak Niebiescy ośmieszyli Kolejorza

Skrót meczu Ruch - Lech. Tak Niebiescy ośmieszyli Kolejorza

Czerwona Arka Gdynia w Bielsku-Białej

Czerwona Arka Gdynia w Bielsku-Białej

Polecamy

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!