Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Pychotka na dużą blachę. Przepis na wyjątkowy rarytas na święta i nie tylko. Fenomenalne ciasto z kremem, bezą i powidłami śliwkowymi

Ciasto pychotka. Krok 2.

Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2 minutach wsypuj stopniowo cukier. Po 10 minutach ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną. Ubijaj jeszcze 1 minutę. Gotowa beza ma być sztywna i lśniąca, bez widocznego cukru.

Zobacz również

Osobowość Roku 2023 w powiecie włoszczowskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie włoszczowskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie sandomierskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie sandomierskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Polecamy

Dlaczego bąki śmierdzą? Poznaj przyczyny brzydko pachnących gazów

Dlaczego bąki śmierdzą? Poznaj przyczyny brzydko pachnących gazów

Przechorowałeś COVID i nadal cierpisz? Oto, co może być tego przyczyną

Przechorowałeś COVID i nadal cierpisz? Oto, co może być tego przyczyną

Domowe lody z mascarpone to niebo w gębie. Wystarczy zmieszać kilka składników

Domowe lody z mascarpone to niebo w gębie. Wystarczy zmieszać kilka składników